Skipper selv i sit rette element, hav,sol og vind

                                                                      Før i tiden kørte vi Europa tyndt på MC...
                                                     Mine trofaste følgesvende på mange turer
       
 

           Nymalet egen design                    Bente i Italien M.di.Campiglio                 På ørkentur med 'CX500'    __________________________________________________________________

TOURING
Jeg vil fortælle om touring - og nu er der nok nogle der tænker - hvad er det? Ca. en gang om måneden dumper et blad der hedder "TOURING NYT" ned i postkassen. Det fortæller om det sidste nye indenfor MC testkørsler, afprøvning af styrthjælme, tøj o.s.v. Men en vigtig del af bladet er beretninger fra læserne, der fortæller hinanden om deres oplevelser på MC'en. For mig, er turing det samme som ferie på MC.

Det er klart at MC'en skal gåes efter fra A - Z inden man begiver sig ud på en flere tusind km tur, og det vil sige det samme som at skille den ad og samle den igen. Det ordner Ivan, mens jeg går i gang med at pakke det sammen, som vi skal have med. Når nu alt er gået efter, og vi har husket passene, så kan vi endelig tage af sted.

Så snart vi har passeret den tyske grænse, bliver der lukket lidt mere op for håndtaget, for vi skal jo lige se hvor meget MC'en kan køre med fuld oppakning. Nu er det ikke sådan, at vi ligger på 150 hele tiden, for det er simpelt hen for anstrengende, og så skal vi også holde pause efter ca. 175 km, da vi skal have tanket op og strække benene lidt. 

Allerede efter kort tids kørsel, havde jeg lagt mærke til, at motorcyklisterne hilser på hinanden, og på rastepladserne stiller de også MC'erne ved siden af hinanden og man beundre hinandens køretøj og snakker sammen. Når vi så har kørt i flere timer den første dag, og man ikke er vandt til så meget frisk luft, så har jeg det problem, at jeg ikke kan holde mig vågen. Heldigvis kan Ivan mærke når jeg falder i søvn, for jeg bliver så tung imod hans ryg, og så gogger han mig en på styrthjælmen med sin, og så kan det nok være jeg kan stramme mig op. 

Efterhånden når vi ned til bjergene, og vi kan mærke hvordan varmen tiltager jo længere vi når sydpå. Bare det, at køre forbi en bonde der slår hø op ad bjergside og mærke duften af det nyslåede hø - af blomster - mærke køligheden ved vandet - det er bare pragtfuldt.

 Men det kan også gi' regn - vi har kørt i regnvejr en hel dag! Når vi stoppede, tømte vi støvlerne for vand og vred handskerne. Da fandt vi ud af at affaldsposer var glimrende til at tage udenpå sokkerne, inden vi tog støvlerne på. 

At køre rundt på små bjergveje er en fantastisk oplevelse - køre over pas hvor biler med campingvogn i hvert fald ikke kommer - masser af hårnålesving - op til 24% stigninger og nogle steder sne - at køre gennem en slugt med forrevne sider, hvor man næsten forventer, at der ligger vilde indianere på lur. 

Dette er bare et lille udpluk af oplevelser, og som jeg sagde i starten, er touring ferie på motorcykel. For vores vedkommende en primitiv ferie med masser af oplevelser - også en billig ferie. De ting vi kan tage med hjem fra udlandet, er i form af en dagbog og mange billeder i fotografiapparatet. 

Bente 

            Fern-Pass   1209m